309892463905487 Skip to main content

Europa bevat een rijkdom aan cultuur. Het is zelfs zo dat Europa de meeste musea huisvest van gans de wereld. Europa ademt gewoonweg cultuur uit. In deze blog lijsten we de leukste culturele bestemmingen op voor jou.

Onze favoriete culturele bestemmingen

Athene

In de schaduw van de Akropolis ligt de stad Athene. Eén van de vroegere bolwerken van het Griekse rijk uit de Oudheid. De invloeden van de Griekse mythologieën zie je dan ook overal terugkomen in deze prachtige stad.

Als hoofdstad van Griekenland biedt het de perfecte kans om een vakantie in Griekenland te combineren met een stedentrip naar Athene. Het is een heel gezellige stad met diverse wijken. Net buiten de stad ligt het havengebied Piraeus. Zeker en vast de moeite waard om ook een keertje te bezoeken. Het is tot slot toch het decor geweest van één van de meest bekende veldslagen van de Griekse geschiedenis.

Athene

Berlijn

Met uitstek de hipste stad ter wereld op dit moment. Berlijn biedt een perfecte mix tussen het verleden, het heden en de toekomst. Berlijn is het thuis van talloze musea en hippe barretjes en restaurants die je niet mag mislopen.

Vergeet niet dat Berlijn een vrij recente en bloederige geschiedenis heeft. Regelmatig kom je wel eens in contact met de geschiedenis van de stad, maar dat is ook het mooie aan deze stad. Ze steken hun geschiedenis niet onder stoelen of banken. In Berlijn omarmen ze het verleden om vooruit te gaan.

Berlijn

Krakau

Krakau is de hoofdstad van het stugge Polen. Heel Pools ziet deze stad er niet uit, integendeel zelfs. Het is een prachtige stad die net zoals Berlijn heel wat geschiedenis bevat.

Vanuit Krakau heb je ook de mogelijkheid om een paar heel interessante daguitstappen te doen. Zo heb je net buiten de stad Auschwitz liggen en de gigantische zoutmijnen van Polen.

We moeten je wel waarschuwen dat Auschwitz niet voor iedereen weggelegd is. Het is nogal vrij choquerend. Je wordt echt enorm hard op de feiten gedrukt met wat voor verschrikkelijke zaken mensen daar hebben moeten ondergaan.

Wil je toch ook graag een keertje feesten op reis? Dan is Krakau een heel goede bestemming om van het padje te gaan.

Kopenhagen

Kopenhagen is een sprookjesachtige stad. Niet per se omdat het de stad is waar Hans Christian Andersen heel zijn leven heeft gewoond, maar ook omwille van zijn uitstraling. De vele kleine en kleurrijke huisjes geven je onmiddellijk vlinders in de buik.

Kopenhagen is ook het boegbeeld van waarom Scandinavië zo hoog aangeschreven staat wat betreft mode. Dit zie je aan de vele boetiekjes die je terugvindt in de stad. Ook bevat Kopenhagen één van de langste winkelstraten ter wereld.

PS: vergeet niet om even te poseren bij De Kleine Zeemeermin. Dit bronzen beeldje staat op een rots in het water bij Nyhavn. Het standbeeld van De Kleine Zeemeermin is een beetje het symbool van de stad.

Kopenhagen

Stockholm

Net zoals Kopenhagen behoort Stockholm tot Scandinavië. De Zweedse hoofdstad is één van de populairste Erasmusbestemmingen in Europa. Dat is ook met een reden zo.

In de volksmond wordt Stockholm ook wel het Venetië van het Noorden genoemd omdat het op een aaneenschakeling van veertien eilanden en schiereilanden gelegen is. Daarnaast vormt Stockholm de perfecte brug tussen de culturen van het hoge Noorden en het hippe Westen.

Je vindt er maar liefst 70 musea die de geschiedenis vertellen van Stockholm en Zweden. Toch is de stad de laatste jaren uitgegroeid tot een stad van design, mode, innovatie en technologie. Een beetje zoals heel Scandinavië eigenlijk.

Firenze

Ook wel de kunstzinnige hoofdstad van het idyllische Toscane genoemd. Deze Italiaanse stad is de bakermat van de Renaissance en pronkt meer dan terecht op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Firenze is ook de thuishaven van twee van de meest bekende kunstenaren uit de geschiedenis, namelijk Michelangelo en Leonardo Da Vinci.

Toch is dit alles is niet waar jij Firenze van kent waarschijnlijk. Firenze doet je ongetwijfeld een belletje rinkelen door het beeld van de oranje koepel die je op elke foto van de stad ziet.

Hou je van kunst en geschiedenis? Twijfel niet en boek je vlucht naar Firenze!

Firenze

Riga

Voor een hoofdstad is Riga vrij klein, maar oh-zo charmant. Letland is misschien niet de culturele bestemming waar je in eerste instantie aan zou denken, maar het is zeker en vast de moeite waard.

Wat we je aanraden is om een reis naar Riga en Letland te combineren met een trip doorheen alle Baltische Staten. Litouwen en Estland staan ook heel aangeschreven wat betreft culturele bestemmingen in Europa.

Riga