Skip to main content

Met de zomervakantie in het vooruitzicht, is het tijd om samen met je vrienden en vriendinnen stoom af te blazen. En wat is er nu beter dan een vakantie om helemaal los te gaan? Maar welke vakantiebestemming is eigenlijk de ultieme feestbestemming waar je alle remmen los kunt gooien? Ontdek hier de beste vakantiebestemmingen voor studenten deel 1: Feestbestemmingen om je zomervakantie onvergetelijk te maken!

Om je te helpen bij je zoektocht naar de ultieme feestbestemming in Europa, hebben we onze favorieten voor je op een rijtje gezet. Dit zijn stuk voor stuk plekken waar je onvergetelijke herinneringen zult creëren met je vrienden en vriendinnen. En het beste van alles: Ze zijn betaalbaar voor studenten.

Ben je meer into cultuur? Bekijk dan deel 2: Beste cultuurbestemmingen van Europa voor studenten!

De beste vakantiebestemmingen voor studenten deel 1: Feestbestemmingen

Boedapest

Ben jij geen fan van traditionele strandvakanties? Dan moet je zeker Boedapest overwegen. Deze bruisende stad biedt overdag de perfecte plek om bij te komen na een wilde nacht. Breng absoluut een bezoek aan de beroemde thermale baden van Boedapest. Niets is beter dan ontspannen en opladen in de vele sauna’s en stoombaden van deze thermale oases.

Wanneer de avond valt, opent Boedapest zijn deuren voor feestgangers. Overal waar je kijkt, zitten mensen te genieten in gezellige bars en restaurants. En aan het einde van de avond beland je waarschijnlijk in een van de grootste clubs van Europa, zoals Instant-Fogas. Deze club is echt uniek en biedt feestplezier van de kelders tot aan de daken. Je hebt nog nooit zoiets meegemaakt!

Boedapest is ook een van de meest betaalbare bestemmingen in Europa. Het enige nadeel is dat Hongarije een andere valuta heeft, de Hongaarse Forint. We raden je daarom aan om vooraf voldoende contant geld op te nemen om onnodige transactiekosten te vermijden.

Boedapest

Albufeira

In het Zuiden van Europa ligt het zonovergoten stadje Albufeira. De Portugese badplaats is alles wat de Spaanse Costa Brava niet is: charmant en authentiek. Het oude centrum bevat allerlei kleine en gezellige straatjes die gelegen zijn op een grote rots. Het oude centrum van Albufeira biedt dan ook adembenemende uitzichten over de zee. Eén van de tofste activiteiten om te doen overdag is een bezoekje brengen aan de pittoreske haven van Albufeira. Vanuit de haven vertrekken heel wat bootjes om dolfijnen te gaan spotten. Dan vaar je een paar uur langs de kustlijn van Albufeira op zoek naar dolfijnen. Dolfijnen zien in hun natuurlijke habitat is één van de mooiste dingen die je ooit zal ervaren.

In de avond trek je naar het nieuwe centrum om te het feestbeest uit te hangen. Het nieuwe centrum bestaat uit één lange straat met aan weerszijden van de straat allerlei barretjes en clubs!

Albufeira

Lloret de Mar

Dit feestcentrum van de Costa Brava is jou op het lijf geschreven als je letterlijk niets anders wilt doen dan feesten tijdens je vakantie. Lloret de Mar is een badstad in het hartje van de Costa Brava, en biedt de ene club na de andere. Part party!

Een paar kilometer naast Lloret de Mar vind je Calella. Zie deze plaats een beetje als het kleine broertje/zusje van Lloret de Mar. Als je het iets rustiger aan wilt doen, dan is Calella een betere optie dan Lloret de Mar.

Vanuit Lloret de Mar kun je ook gemakkelijk een dagtrip maken naar Barcelona, op slechts een uur afstand met het openbaar vervoer.

Lloret de Mar

Chersonissos

Op het idyllische eiland Kreta vind je Chersonissos. Wat ooit een typisch vissersdorpje was, is nu uitgegroeid tot een feestbestemming met prachtige stranden en een grote boulevard vol met barretjes en clubs.

Kreta is één van de meest zuidelijk gelegen bestemmingen in Europa. In de zomer geniet je er dan ook volop van het mediterrane klimaat. Vergeet dus niet je zonnecrème mee te nemen! 😉

Mallorca

Het Spaanse eiland Mallorca biedt een mooie mix tussen stranden en steden. Palma de Mallorca, de hoofdstad van het eiland, staat alom bekend als één van de beste feestbestemmingen in Europa.

Overdag zijn er talloze dingen om te ontdekken op het eiland. Zo heb je de ommuurde binnenstad van Palma de Mallorca waar je rustig kan rondslenteren. Daarnaast biedt het eiland ook heel veel mogelijkheden om te surfen en om aan andere wateractiviteiten te doen.

Als student kun je volop feesten op Mallorca. Geniet van het bruisende nachtleven in de hoofdstad Palma of bezoek de levendige badplaatsen zoals Magaluf. Met talloze clubs, bars en strandfeesten is er altijd wel iets te beleven.

Mallorca

Ga je lekker uit je bol deze zomer op één van deze feestbestemmingen? Laat het ons dan zeker weten op sociale media!