309892463905487 Skip to main content

Met de zomervakantie die voor de deur staat is het tijd om stoom af te blazen met je vrienden en vriendinnen. De beste manier om dit te doen is om op vakantie te gaan, maar welke vakantiebestemming is nu de beste feestbestemming om alle remmen los te gooien?

Om je te helpen in je zoektocht naar de beste feestbestemming binnen Europa, hebben we onze all-time favorites op een rijtje gezet voor jou.

Dit zijn stuk voor stuk plekken waar je herinneringen maakt voor het leven met je vrienden en vriendinnen. Uiteraard hebben we vakantiebestemmingen gekozen die binnen je budget als student vallen.

Onze favoriete culturele bestemmingen

Boedapest

Ben jij niet zo’n grote fan van een strandvakantie? Dan is Boedapest zeker en vast de moeite waard voor jou om te overwegen. Overdag is Boedapest de geschikte plaats om je batterijen terug op te laden na een wilde nacht. Breng zeker ook een bezoekje aan de befaamde thermen van Boedapest. Er is geen betere manier om op krachten te komen in één van de vele sauna’s en stoombaden van de thermen.

In de avond opent Boedapest zijn deuren voor de feestende massa. Overal waar je komt zitten mensen te genieten in barretjes of restaurantjes. Op het einde van de avond beland je hoogstwaarschijnlijk in één van de grootste clubs van Europa (Instant-Fogas). Een club als deze heb je nog nooit gezien in je leven. Van feesten in de kelders tot op de daken, alles kan en alles mag in deze club.

Boedapest is één van de goedkoopste landen in Europa. Het enige nadeel is dat ze in Hongarije gebruik maken van een andere munteenheid, namelijk de Hongaarse Forint.

Daarom raden we je aan om op voorhand al een groot deel cash geld af te halen omdat je in Hongarije zelf anders wel wat geld verliest aan transactiekosten.

Boedapest

Albufeira

In het Zuiden van Europa ligt het zonovergoten stadje Albufeira. De Portugese badplaats is alles wat de Spaanse Costa Brava niet is: charmant en authentiek.

Het oude centrum bevat allerlei kleine en gezellige straatjes die gelegen zijn op een grote rots. Het oude centrum van Albufeira biedt dan ook adembenemende uitzichten over de zee.

Eén van de tofste activiteiten om te doen overdag is een bezoekje brengen aan de pittoreske haven van Albufeira. Vanuit de haven vertrekken heel wat bootjes om dolfijnen te gaan spotten.

Dan vaar je een paar uur langs de kustlijn van Albufeira op zoek naar dolfijnen. Dolfijnen zien in hun natuurlijke habitat is één van de mooiste dingen die je ooit zal ervaren.

In de avond trek je naar het nieuwe centrum om te feesten. Het nieuwe centrum bestaat uit één lange straat met aan weerszijden van de straat allerlei barretjes en clubs.

Albufeira

Lloret de Mar

Dit feestcentrum van de Costa Brava is jou op het lijf geschreven als je letterlijk niets anders wilt doen dan feesten. Lloret de Mar is een badstad in het hartje van de Costa Brava. Het is vrij lelijk, maar wel één grote feeststad met de ene grote club naast de andere.

Een paar kilometer naast Lloret de Mar vind je Calella. Zie deze plaats een beetje als het kleine broertje/zusje van Lloret de Mar. Als je het iets rustiger aan wilt doen, dan is Calella een betere optie dan Lloret de Mar.

Vanuit Lloret de Mar is het wel perfect mogelijk om een daguitstap te doen naar Barcelona. Dan ben je slechts een uurtje onderweg met het openbaar vervoer.

Lloret de Mar

Chersonissos

Op het idyllische eiland Kreta vind je Chersonissos. Wat ooit een typisch vissersdorpje was, is nu uitgegroeid tot een feestbestemming met prachtige stranden en een grote boulevard vol met barretjes en clubs.

Kreta is één van de meest zuidelijk gelegen punten in Europa. In de zomer geniet je er dan ook volop van het mediterrane klimaat. Vergeet dus zeker en vast je zonnecrème niet mee te nemen. 😉

Mallorca

Het Spaanse eiland Mallorca biedt een mooie mix tussen stranden en steden. Palma de Mallorca, de hoofdstad van het eiland, staat alom bekend als één van de beste feestbestemmingen in Europa.

Overdag zijn er talloze dingen om te ontdekken op het eiland. Zo heb je de ommuurde binnenstad van Palma de Mallorca waar je rustig kan rondslenteren. Daarnaast biedt het eiland ook heel veel mogelijkheden om te surfen en om aan andere wateractiviteiten te doen.

Mallorca

Ga je lekker uit je bol deze zomer op één van deze feestbestemmingen? Laat het ons dan zeker weten op sociale media!