Skip to main content

Je stage vermelden op je cv: waar moet je rekening mee houden? Dat is een vraag die we vaak krijgen van stagiairs. Je stage vermelden kan een grote meerwaarde zijn, maar ook ontkrachtend werken op je CV. In deze blog leer je hoe je je stage best op je CV kan vermelden en waar je rekening mee moet houden als je dat doet.

Wanneer moet je je stage vermelden op je cv?

Net afgestudeerd?

Als je net bent afgestudeerd, is het meestal verstandig om je stage op je cv te vermelden. Naast studentenjobs heb je waarschijnlijk nog niet veel werkervaring opgedaan. In dat geval is het een goed idee om je cv aan te vullen met je stage.

Al een tijdje afgestudeerd?

Als je al een tijdje bent afgestudeerd en al werkervaring hebt opgedaan, moet je zelf afwegen of het nog de moeite waard is om je stage te vermelden.

Over het algemeen raden we dit af, omdat het onprofessioneel kan overkomen om je stage nog te vermelden op je cv als je al andere werkervaring hebt na je studie. Dit kan de indruk wekken dat je na je studie weinig hebt geleerd.

Het is ook een optie om je stage te vermelden bij je opleidingen. Op die manier vermijd je het risico om onprofessioneel over te komen, maar laat je wel zien dat je op jonge leeftijd al een sterke werkervaring hebt opgedaan.

Vermelden van je stage op je cv: waar moet je rekening mee houden?

Sluit je stage aan bij de functie waarvoor je solliciteert?

Als je stage relevant is voor de functie waarvoor je solliciteert, is het waardevol om je stage op je cv te vermelden, zelfs als het al meer dan vijf jaar geleden is.

In dit geval toont je stage aan dat je al in aanraking bent gekomen met het reilen en zeilen van de functie. Dit geeft je een voorsprong op andere kandidaten die solliciteren voor dezelfde functie en deze ervaring nog niet hebben gehad.

Zit je nog niet helemaal goed in je vel als je gaat solliciteren voor een stage? Lees dan onze sollicitatie tips voor stages!

Je stage vermelden op je CV: Waar moet je rekening mee houden?

Het opstellen van een cv is geen eenvoudige taak omdat iedereen het anders ziet. Uit sollicitatie-ervaringen weten we echter dat er enkele mogelijkheden zijn om je stage op je cv te vermelden:

  • Onder het kopje ‘werkervaring’

Als je nog niet veel professionele ervaring hebt, vermeld je je stage het beste onder het kopje ‘Werkervaring’. Dit maakt je cv aantrekkelijker.

  • Onder het kopje ‘Stages’

Als je meerdere stages hebt gevolgd in bepaalde vakgebieden, is het aan te raden om een apart kopje te maken voor al deze stages. Vermeld alleen de stages die relevant zijn voor de functie waarvoor je solliciteert.

Als je een stage hebt gevolgd tijdens de middelbare school en daarna verder hebt gestudeerd, vermeld dit dan niet op je cv.

  • Onder de omschrijving van je opleiding

Hiermee leg je de nadruk op je opleiding en iets minder op je stages. Het is waardevol om bij elke stage die je hebt gevolgd de link te leggen met je opleiding.

Ben je op zoek naar een ideale stage om te vermelden op je cv? Schrijf je gratis in op ons platform en vind je ideale match!

Schrijf je nu gratis in