Skip to main content

Wat moet je doen als je afstudeert? De overgang van studie naar werk is voor veel studenten een uitdaging. We hebben enkele tips voor je die ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent op de arbeidsmarkt en een voorsprong hebt op andere sollicitanten! Succes 🙂

Wat doen als je afstudeert?

  • Tijdens je studie is het belangrijk om relevante werkervaringen op te doen en vaardigheden te ontwikkelen voor de branche waarin je wilt werken.
  • Bouw een netwerk op en kom in contact met professionals uit jouw vakgebied. Onderzoek de arbeidsmarkt en bepaal welke banen en werkgevers bij jou passen.
  • Werk ook aan je persoonlijke ontwikkeling en verbeter je communicatieve vaardigheden door trainingen te volgen, netwerkevenementen bij te wonen en sociale activiteiten te ondernemen op professioneel vlak.

Wat doen als je net bent afgestudeerd?

Hoewel je je studie hebt afgerond, betekent dit niet dat het leren stopt. Ook dan hebben we enkele tips voor je:

  • Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in je vakgebied door boeken te lezen, online cursussen te volgen en deel te nemen aan workshops. Het verwerven van nieuwe kennis en vaardigheden zal je onderscheiden van andere kandidaten en je waarde vergroten.
  • Werk aan je persoonlijke merk door je online aanwezigheid te verhogen. Maak een professioneel LinkedIn-profiel aan en zorg ervoor dat het je prestaties, vaardigheden en ervaringen weerspiegelt. Op die manier zal je sneller in de kijker lopen bij werkgevers of klanten. 
  • Maak een knaller van een CV en motivatiebrief en presenteer jezelf goed tijdens sollicitatiegesprekken. Heb je nog veel stress bij sollicitaties? Ook daarbij kunnen we je helpen!. Een goede voorbereiding op sollicitatiegesprekken kan je helpen om een goede indruk te maken en om werkgevers te overtuigen van jouw geschiktheid voor de functie.

Door bovenstaande stappen te nemen en te werken aan je persoonlijke ontwikkeling, vergroot je jouw kansen op een succesvolle carrière na het afronden van je studie aanzienlijk. Go for it!

Gebruik een matchmakingplatform voor een onvergetelijke, eerste werkervaring

Deze platforms brengen werkzoekenden en werkgevers op een efficiënte en gerichte manier samen. Ze gebruiken geavanceerde algoritmen en filters om de juiste match te vinden tussen jouw vaardigheden, interesses en de behoeften van werkgevers. Door je profiel aan te maken en relevante informatie toe te voegen, vergroot je je kansen op het vinden van een baan die perfect bij je past. Dus als je op zoek bent naar je eerste baan, kan een matchmakingplatform een waardevolle tool zijn om je te helpen bij het vinden van de juiste carrièremogelijkheden. Squire.be bijvoorbeeld!

Ben jij nog op zoek naar divers talent? Aarzel dan zeker niet en start je zoektocht vandaag via ons platform!

Click, match & hire