Skip to main content

Na maandenlang lessen en stages kijken we uit naar de zomervakantie. Dit is het beste moment om even alles te resetten en te genieten. Twee volle maanden waarin je kan gaan reizen en heel veel tijd kan spenderen met je familie en je geliefden. Helaas vinden we dat de zomervakantie zeer snel voorbijgaat. Ook is het niet gemakkelijk om na de zomervakantie terug te keren naar je routine leven. In deze blog zullen we bespreken hoe je dit het best kan aanpakken en hoe je snel terug je routine leven kan vangen.

Planning

Het is belangrijk dat je direct een planning opmaakt nadat je zomervakantie is afgerond. Zo weet je wat je te wachten staat en wat je in orde moet brengen voor een bepaalde datum of tijdstip.

Uitstelgedrag

We weten dat het zeer moeilijk is om terug aan schoolwerk te beginnen na twee maanden vakantie. Het is dus belangrijk dat je niets uitstelt en op tijd begint aan je schoolwerk. Zo rol je jouw eigen terug in je routine leven zonder dat je het doorhebt.

Rusten, gezond leven, slaapritme

Slaapritme

Gedaan met het uitgaan en/of laat opblijven. Een goed slaapritme is zeer belangrijk, deze beïnvloedt door de dag je gedrag en je manier van nadenken. Hoe beter je slaapt, hoe beter je zal presteren op elk vlak. Je moet een bepaald slaapritme hebben, zo ben je meer fit en actief.

Belonen

Na een week school of stage is het ook wel belangrijk dat je jouw eigen even zal belonen. Dit wil zeggen dat je tijdens het weekend of doordeweeks een dag tijd moet maken voor jezelf. Dit zorgt ervoor dat je even tot adem kunt komen en hierna weer terug aan de slag kan gaan.

Weekend

We weten allemaal dat weekenden dienen voor te uitslapen, maar niet na de zomervakantie. Sta vroeg op totdat je jouw routine leven weer terug onder de knie hebt. Maak ook een degelijke planning op voor tijdens het weekend. Het is belangrijk dat je zowel tijd maakt voor jezelf als voor school.

 

Heeft deze blog je geholpen? We hebben nog tal van blogs over tips, how-to’s en toffe reisbestemmingen voor studenten!