Skip to main content

Waarom moet ik als student LinkedIn gebruiken?

Vraag jij je af waarom je per se LinkedIn moet gebruiken en welke voordelen dat dit platform heeft op jouw studentenleven? In deze blog zullen we het hierover hebben! Here we go!

Connecties

Via LinkedIn kan je heel gemakkelijk connecties maken, zeker ook met je collega-studenten, zodat je na je studie beschikt over een zeer interessant en waardevol netwerk. Hoe meer connecties, hoe meer je zichtbaar wordt voor recruiters, wat je zal helpen bij het vinden van een stageplaats of een job later. Je moet het eigenlijk bekijken als een curriculum vitae die je altijd mee hebt. Al je werkervaringen en studies staan hierop vermeld.

Informatie over bedrijven

Je kan op LinkedIn meer te weten komen over de bedrijfswereld. Hiermee bedoelen we dat je meer informatie kan verzamelen over het bedrijf. Wanneer je hun profiel doorneemt kan je zien welke service ze effectief aanbieden en wat ze zojuist doen.

Informatie platform

Je kan ook heel veel informatie verzamelen via LinkedIn over de sectoren waar je interesse in hebt. Zo moet je niet een hele zoektocht uitvoeren wanneer je vastzit met een vraag in verband met een sector.

 

Stage of werk

Je kan via LinkedIn ook gemakkelijk werk of een stageplaats vinden. De bedrijven die een stagiair zoeken zullen dit delen op hun LinkedIn-profiel en ook laten delen aan andere rekruteringsbedrijven. Zo zal het via via tot bij jou komen of omgekeerd. Wanneer de bedrijven die een stagiair zoeken jouw profiel hebben gevonden zullen zij je profiel eerst gedetailleerd doornemen en op basis daarvan met jou contact opnemen. Heb je toch niet de juiste stageplaats gevonden? Dan kan je altijd bij Squire terecht voor het vinden van stageplaatsen.

Connectie kennismaken relatie werk stage netwerken

Tips voor een goede LinkedIn-account

Zorg ervoor dat je een gestructureerd profiel hebt

Een profiel is statisch. Je kan het altijd aanvullen en updaten. Het is je online visitekaartje. Het is dus belangrijk dat je jouw profiel altijd aanvult. Zo wordt je profiel beter zichtbaar en word je sneller gevonden. Ook is het zeer belangrijk dat je een professionele profielfoto hebt en niet eentje van op een of ander feestje!

 

Start snel met het maken van connecties

Hoe meer connecties je hebt, hoe meer dat dit iets zegt over jou als persoon. Zo kunnen mensen ook direct zien of jullie gemeenschappelijke connecties hebben. De meest effectieve mensen hebben een groot netwerk op LinkedIn.

 

Volg nu al bedrijven die je interessant vindt

Tijdens het studeren ga je ongeacht in contact komen met bepaalde bedrijven die je  interessant vindt. Je kan hun beginnen volgen op LinkedIn. Het kan zijn dat ze een connectie hebben met bedrijven waar jij later bij zou willen werken. Zo kan je via via in contact komen met het bedrijf waar je bij wilt werken.

 

Voeg je studentenjobs & stageplaatsen

Het is belangrijk dat je op je LinkedIn-profiel ook plaatst wat je ervaringen zijn op vlak van stages en studentenjobs. Je moet wel duidelijk beschrijven wat je hebt gedaan tijdens het volgen van stage of werken. Bedrijven vinden het altijd interessant om te weten wat voor werk je hebt moeten uitvoeren of presteren.

 

Maak connecties met je docenten

Het kan goed van pas komen om connecties te maken met je docenten. Zij hebben ongeacht ook heel wat connecties op hun LinkedInaccount. Stel dat je docent een reactie plaatst onder een of ander bericht dan kan jij dit meteen zien. Het kan zijn dat jij dan toevallig interesse hebt, maar geen connectie hebt met die persoon. Je docent kan een tussenpersoon zijn om een connectie te maken tussen jullie.

Heeft deze blog je geholpen? We hebben nog tal van blogs over tips, how-to’s en toffe reisbestemmingenvoor studenten!