Skip to main content
Inhoudsopgave

Als student durf je het geld al eens rijkelijk te laten vloeien zonder dat je het door hebt.  Er bestaan een aantal handige tools om je geld mee te beheren tijdens je studies. Op deze manier krijg je een beter overzicht van je inkomsten en uitgaven.

Wally, de eerste handige tool voor het beheren van je geld tijdens je studies

Wally

Wally is een gratis applicatie voor studenten om een overzicht te krijgen van hun uitgaven. Het nadeel is wel dat Wally geen automatische wijziging doorvoert waardoor je telkens je uitgaven handmatig moet ingeven.

Aan de andere kant vinden mensen dit dan weer een groot pluspunt. Je hoeft je bankgegevens niet te linken aan de applicatie. Dit geeft veel studenten een beter en veiliger gevoel. Zo hebben ze meer controle over hun eigen privacy.

Chip

Chip is een tool die je helpt met het waarmaken van je kleinste dromen. Wil je echt al super lang een nieuw paar schoenen kopen, maar heb je nooit voldoende geld op je rekening staan? Chip helpt je met het sparen voor je nieuwe schoenen.

Chip link je heel eenvoudig aan je bankrekening om op die manier doelen te stellen voor jezelf. De applicatie geeft je meldingen als je dreigt je doel niet te bereiken omdat je teveel geld aan het uitgeven bent.

Chip, het tweede systeem dat je helpt bij het beheren van je geld
Splitwise, de derde handige tool

Splitwise

Wanneer je iets gaat doen met vrienden is het vaak niet mogelijk om allemaal apart te betalen. We hebben het allemaal al wel eens meegemaakt wanneer je iets voorschiet dat je een deel van je geld niet meer terugziet.

Splitwise helpt dit probleem de wereld uit. In deze app maak je heel eenvoudig een groep aan met al je vrienden. Heb je een uitgave gemaakt? Zet het in Splitwise en de app berekent wie wat nog moet betalen.

Een super handige app die jou en je vrienden op het einde van de rit heel wat geld bespaart.

Trail Wallet

Op vakantie wil je niets anders doen dan genieten. Je wilt dan ook niet letten op je geld. Het bekijken van je rekening wanneer je terug thuis bent is meestal een ferme domper op de feestvreugde.

Trail Wallet staat je toe om heel handig bij te houden hoeveel je in welk land hebt uitgegeven. Met het oog op toekomstige reizen is dit heel handig. Zo weet je hoeveel geld je de volgende keer opzij moet leggen voor je volgende reis naar die bepaalde bestemming.

De Trail wallet app, de voorlaatste handige tool voor het beheren van je geld tijdens je studies
Mint app, de laatste handige tool voor het beheren van je geld tijdens je studies

Mint

Mint is één van de bekendste tools om je geld te beheren. De applicatie staat je toe om je uitgaven op te splitsen in verschillende categorieën. Voorbeelden van categorieën zijn bijvoorbeeld school, eten en vrije tijdsactiviteiten.

Wanneer je je bankrekening linkt aan Mint, geeft het je maandelijks een mooi overzicht van je uitgaven per categorie in een Excel bestand.

Tot slot heb je ook nog de mogelijkheid om per categorie limieten in te stellen. Overschrijd je een limiet? Dan ontvang je een melding van de app.

Wie zoekt die vindt

Snuister ook om de zoveel tijd eens het internet af op zoek naar leuke en handige kortingen. Er zijn een aantal sites die kortingen verzamelen voor jou. Deals.be is een goed voorbeeld van een site voor kortingen.

Daarnaast is het ook altijd een slim trucje om gewoon kortingen op te zoeken voor iets dat je wilt kopen. Zo hebben we een keertje bij Squire met het hele team pizza’s besteld. We tikten in Google heel simpel in: korting pizza’s. We vonden een kortingscode van maar liefst 50%! Pizza’s hadden nog nooit zo goed gesmaakt als die ene keer 😉