Skip to main content

De winter is een geweldig seizoen om erop uit te trekken en te genieten van de sneeuw en de koude lucht. De wintervakantie is een periode om te ontspannen en te genieten na een lang semester (als je niet moet blokken!).

Maar welke winterbestemmingen zijn de beste voor studenten?

Om je te helpen met je zoektocht naar de beste vakantiebestemming voor aankomende winter, hebben wij al onze favorieten voor je op een rijtje gezet.

De Franse Alpen

Ben jij een grote fan van skivakanties? Dan zijn de Franse Alpen zeker en vast een must. De Franse Alpen staan ​​bekend om hun uitstekende skigebieden en faciliteiten. Er zijn veel skigebieden van wereldklasse te vinden, inclusief de leukste aprés-ski’s. Denk aan Chamonix, Val d’Isère, Tignes en Les Arcs, waar skiërs en snowboarders van alle niveaus kunnen genieten van sneeuw en prachtige bergen.

Daarnaast staat het gebied  bekend om haar prachtige landschap, hoge bergpieken, spectaculaire gletsjers, kristalheldere meren en rivieren, en uitgestrekte bossen. Het biedt daarnaast ook mogelijkheden voor wandelaars, mountainbikers, bergbeklimmers en andere avonturiers.

Naast al deze vermoeiende activiteiten, kan je in de Franse Alpen ook genieten van veel spa’s, thermale baden en wellnesscentra. Op die plekken kunnen bezoekers ontspannen en genieten van therapeutische behandelingen, massages en andere wellness-behandelingen.

Als je graag culinaire ervaringen opdoet, zijn er een aantal specialiteiten die je niet mag missen. De Franse Alpen staan ​​bekend om hun heerlijke eten en wijnen. Het gebied is beroemd om haar kaasfondue, tartiflette, raclette en andere smakelijke, nieuwe gerechten. Het is ook een belangrijke wijnregio, met wijngaarden die zich uitstrekken over de valleien en hellingen. Die zijn werkelijk prachtig.

De Franse Alpen. De franse alpen zijn de place to be voor een leuke wintervakantie. Beste vakantiebestemmingen voor studenten: winterbestemmingen

Het Noorderlicht in Scandinavië

Als je een enorme liefhebber bent van natuurfenomenen, dan is het Noorderlicht in Scandinavië iets voor jou. Het Noorderlicht, ook bekend als aurora borealis, is een adembenemend natuurlijk fenomeen dat zich voordoet in de poolgebieden van onze planeet. Het is een schitterend spektakel van licht dat ontstaat door de interactie tussen geladen deeltjes van de zon en de aardse atmosfeer.

Scandinavië behoort tot de toplocaties ter wereld om het Noorderlicht te aanschouwen. De regio bevindt zich in de aurorariem, een gebied rond de magnetische noordpool, waar het Noorderlicht het vaakst voorkomt. Bovendien genieten de noordelijke delen van Scandinavië van heldere nachten en minimale lichtvervuiling, waardoor de omstandigheden ideaal zijn om het Noorderlicht te bewonderen.

Naast Scandinavië zijn er ook andere plekken waar je het Noorderlicht kunt zien. Tal van reisorganisaties bieden speciale Noorderlichtreizen aan naar landen zoals Noorwegen, Zweden, Finland en IJsland. Deze bestemmingen bieden naast het Noorderlicht ook andere attracties, zoals adembenemende natuur, gastvrije bevolking en een rijke cultuur, wat het tot een onvergetelijke ervaring maakt.

Het Noorderlicht in Scandinavië. Een van de mooist natuurverschijnselen die er is. Beste vakantiebestemmingen voor studenten: winterbestemmingen

De Oostenrijkse Alpen

Als je een liefhebber bent van de natuur, dan zijn de Oostenrijkse Alpen ook absoluut een aanrader. Deze prachtige bergketen biedt een adembenemend landschap van imposante bergen, weelderige valleien, heldere meren en pittoreske dorpjes. Het is net als de Franse Alpen, een perfecte bestemming voor natuurliefhebbers, wandelaars en bergbeklimmers.

Bovendien behoren de Oostenrijkse Alpen tot de meest geliefde skigebieden ter wereld. Met honderden kilometers aan pistes, moderne skiliften, gezellige après-ski’s en een uitstekende infrastructuur, is Oostenrijk een paradijs voor skiën, snowboarden en andere wintersportactiviteiten.

In de Oostenrijkse Alpen kun je ook kennismaken met de cultuur en diverse tradities. Oostenrijk heeft een rijke culturele achtergrond die teruggaat tot eeuwen geleden. Van de klassieke muziek van Mozart en Strauss, tot de befaamde Oostenrijkse keuken; Er valt genoeg te ontdekken en te ervaren. Daarnaast is het ook nog eens betaalbaar voor studenten!

Last but not least kun je er genieten van de warme, Oostenrijkse gastvrijheid. Het land staat bekend om zijn hartelijke ontvangst en vriendelijke bevolking. De locals verwelkomen bezoekers graag en helpen je om het beste uit je vakantie te halen.

Kortom, de Oostenrijkse Alpen bieden een ideale mix van natuurlijke schoonheid, sportieve activiteiten, cultuur en gastvrijheid. Dat maakt het tot een populaire vakantiebestemming voor studenten.

De Oostenrijkse Alpen. een zeer fascinerende foto van de Oostenrijkse Alpen.

Andere leuke winterbestemmingen

Bij onze top winter vakantiebestemmingen mogen deze twee absoluut niet ontbreken:

Laten we beginnen met Zwitserland, waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten en fantastische skigebieden zoals Zermatt en Verbier. Daarnaast raden we de betoverende stad Berlijn aan, in Duitsland, die tijdens de wintermaanden transformeert tot een magisch winterwonderland met talloze kerstmarkten en evenementen. Niet al te ver, maar wel een unieke ervaring. Met de nodige creativiteit, kan je het ook combineren met een Duitse skireis.

Of je nu de voorkeur geeft aan skiën in de majestueuze Zwitserse Alpen of het verkennen van het charmante, winterse Berlijn, beide bestemmingen beloven een onvergetelijke winterervaring. Dus pak je koffers en laat je betoveren door de wonderen van een van bovenstaande locaties!

Zwitserland met een fantastisch uitzicht op de bergen.
Berlijn by night. Op deze foto zijn we een kerstmarkt in de stad Berlijn.

Ga jij lekker genieten deze winter op één van deze vakantiebestemmingen? Laat het ons dan zeker weten op sociale media!

Click, match & hire