Skip to main content

In dit succesverhaal van Squire, deelt Glenn zijn stage ervaring bij Schoeller Allibert: Een bedrijf dat specialiseert in het ontwerpen, ontwikkelen, innoveren en produceren van herbruikbare kunststof verpakkingen.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Meetings net zozeer desk- en fieldresearch zijn voor een marketeer belangrijk dus als stagiair heb ik al enkele meetings met betrekking tot beurzen mogen meevolgen. Bovendien heb ik wat voorbereidend werk mogen doen, hierbij denk ik aan opzoekwerk en producten klaarzetten.

Leads verwerken die op beurzen zijn gemaakt aan de hand van marktsegmenten. Hierbij ga je de koppeling maken tussen de onderneming die op de stand is geweest met de 10 marktsegmenten die Schoeller Allibert hanteert. Deze leads worden dan doorgestuurd naar de correcte accountmanager, die dan deze personen contacteert.

Verder ben ik bezig met het optimaliseren van de SEO-resultaten door het reviseren van titels en beschrijvingen alsook het benoemen van afbeeldingen.

Voor de rest vind ik het leuk dat ik wat over kleurenpsychologie mag uitwerken specifiek voor beurzen. Mijn stagebegeleidster (Steffi Ceunen) vind het dan ook belangrijk dat ik niet enkel mijn stage-opdrachten, maar ook mijn eigen marketing interesses ontdek en hier in groei. Zo kan ik ontdekken wat ik precies in de marketing wereld wil doen tegen de tijd dat mijn stageperiode afloopt bij Schoeller Allibert.

Wat doet Schoeller Allibert?

Schoeller Allibert is de  Europese marktleider in herbruikbare, kunststoffen verpakkingsoplossingen. Als de omstandigheden van onze klanten veranderen en er nieuwe behoeften ontstaan, willen we als één van de eerste op de hoogte zijn. Hun teams, actief in Europa, maar ook in de US, focussen zich niet alleen op de standaard herbruikbare verpakkingen, maar proberen ook te anticiperen op de trends van hun belangrijkste markten.

Dus: nieuwe oplossingen bedenken voor toekomstige verpakkingsbehoeften. Met ons aanbod van tien productgroepen verhogen we de efficiëntie van toeleveringsketens wereldwijd. Onze innovatieteams focussen zich volledig op het ontwerpen en ontwikkelen van slimmere, lichtere, snellere en sterkere oplossingen. Hun motto luidt dan ook: “Making plastic packaging too good to waste”

Intern marketeer bij Schoeller Allibert

Zoek jij zelf nog een stagiair of de ideale stageplaats?

Maak dan vandaag nog een account aan en start jouw queeste.

Het succesverhaal van Schoeller Allibert is slechts één van de velen die we hebben. Laat je verder inspireren en ontdek hoe ook jij je dromen kunt waarmaken!