Skip to main content

In dit succesverhaal van Squire, deelt Melike haar stage ervaring bij Dark Light: Een bedrijf dat specialiseert in het “vermenselijken” van grote hoeveelheden data. Daarmee wordt bedoeld dat ze data vertalen naar mensentaal, om zakelijke impact te maken.

Hoe ziet jouw dag eruit?

Stageactiviteiten en taken

Ik volg 3 dagen per week stage, namelijk op maandag, woensdag en donderdag. Ik begin met mijn stage om 09.30. Dit is volgens mij een ideaal uur om aan stage te beginnen, niet te vroeg en andersom niet te laat. Vervolgens bespreek en bekijk ik mijn agenda samen met Paul. Hij vervolledigt of wijzigt mijn agenda indien nodig. Tot nu toe heb ik een marketingplan gemaakt voor Dark Light. Zodat we kunnen zien waar we staan binnen in de markt.

Het marketingplan is meer een work in progress aangezien deze altijd aangevuld of gewijzigd kan worden door de markt. Hiernaast heb ik ook een concurrentieanalyse gemaakt. Dankzij dit kunnen we zien hoe we het beter kunnen aanpakken en hoe we het verschil kunnen maken voor onze klanten of kandidaten ten op zichtte van onze concurrenten. Momenteel zijn we volop bezig met onze contentkalender. Ik ga ervan uit dat content een bedrijf versterkt op sociale media en zorgt voor meer naamsbekendheid. Deze wordt dan verstuurd naar heel het team zodat we kunnen zien of iemand nog betere ideeën heeft zodat we deze erbij kunnen toevoegen.

Lunchpauze en middag

Rond 12.00u gaan we allemaal samen lunchen met heel het team in de cafetaria. Om 13.00 gaan we allemaal terug aan het werk. Ik probeer altijd content te plaatsen op sociale media. Ook check ik onze meta business en LinkedIn-account om te zien hoe ver we mensen en of bedrijven hebben kunnen bereiken met de content die we hebben geplaatst.

Sinds vorige week hebben we een stagiaire voor grafisch design, namelijk Ben. We zitten samen met hem om te bespreken hoe we het best onze content op een creatieve manier kunnen verspreiden. Wanneer ik vastzit bij bepaalde zaken kan ik altijd terecht bij Paul of Yunes zij helpen mij dan hierbij zodat ik mijn taak kan afronden. Ik stop rond 17.30 met mijn stage, dus volg ik in totaal 8 uren stage.

 

Wat doet Dark Light?

Specialisatie van Dark Light

Dark Light is een start-up dat gespecialiseerd is in staffing voor data & business intelligence projecten. Zij zijn dé referentie voor het voorzien van expertise en de juiste mensen binnen tijdelijke data & business intelligence projecten. Dark Light werkt hiervoor samen met bedrijven die aan de slag willen gaan met hun data alsook met de beste (freelance) experts in de markt. Dit gaat over bedrijven in sectoren die op wel wat data zitten, zoals banken, verzekeringen, retailers, sportclubs, productie, media en telecom.

Uitdagingen en oplossingen

Vaak is het een uitdaging is om de juiste mensen op de juiste plaats te zetten, alsook de juiste data te belichten voor een business probleem. Vandaar de naam Dark Light, een “licht in het donker” zijn om deze uitdagingen te begeleiden. Ze gaan samen met de klant kijken welke persoon hierbij kan helpen en matchen deze uitdaging dan ook met de juiste experts.

Je kan ook terecht als freelancer binnen data bij Dark Light. Zij zoeken dan het juiste bedrijf uit voor jou dat aansluit aan je eisen dus beter gezegd die matchen met jouw profiel. Dark Light is een bedrijf dat veel verantwoordelijkheid heeft aangezien ze in tweerichtingsverkeer werken. Wat ik ook zeer fijn vind bij Dark Light is dat ze jou als student de mogelijkheid en of de kans geven om bij hun stage te volgen.  De familiale sfeer binnen in hun team merk je direct al vanaf dag 1. Ik voel mij altijd heel goed in mijn vel en op mijn gemak tijdens mijn stage. Het geeft me het gevoel alsof ik the Dark Light family al jarenlang ken. Je kan heel veel ervaringen opdoen tijdens deze periode en mag zelfstandig aan de slag gaan wat je meer motiveert om doelen te bereiken. Je leert tijdens je stage ook heel veel bij omdat ze je voortdurend ondersteunen waar nodig.

Heb jij na het horen van het succesverhaal van Dark Light zin om bij te leren over business intelligence en data? Waag dan een stage via Squire.be.

Of ben je als bedrijf enthousiast geworden om Squire te proberen? Boek dan een gratis demo in.

Dark Light zoekt stagiaires

Zoek jij zelf nog een stagiair of de ideale stageplaats?

Maak dan vandaag nog een account aan en start jouw queeste.

Het succesverhaal van Dark Light is slechts één van de velen die we hebben. Laat je verder inspireren en ontdek hoe ook jij je dromen kunt waarmaken!