Skip to main content

In een notendop: Wat is employer branding voor young potentials?

 

Employer branding voor young potentials is een belangrijk proces. Het gaat om het vormgeven en communiceren van de reputatie als werkgever. Het doel is om young potentials aan te trekken en te behouden, en de betrokkenheid en loyaliteit van medewerkers te vergroten. Employer branding bestaat uit twee aspecten: de interne en externe employer brand.

De interne employer brand draait om hoe medewerkers de organisatie ervaren als werkgever en hoe ze zich identificeren met de missie, visie en waarden. De externe employer brand gaat over hoe de organisatie zich presenteert aan potentiële kandidaten en andere stakeholders, en hoe ze zich onderscheidt van andere werkgevers op de arbeidsmarkt. Een sterke employer brand brengt het beste van het interne en externe beeld naar voren en biedt vele voordelen voor de organisatie.

Wat is employer branding?

Waarom is employer branding essentieel voor het aantrekken van young potentials?

 

Employer branding is essentieel voor het aantrekken van young potentials naar je organisatie. Hier zijn enkele redenen waarom:

  • Employer branding versterkt je reputatie als werkgever en maakt je zichtbaar voor potentiële kandidaten.
  • Employer branding laat zien wat je waarden, cultuur en doel zijn als organisatie en hoe je je onderscheidt van andere werkgevers.
  • Employer branding helpt je om de juiste mensen aan te trekken die passen bij je visie, missie en strategie.
  • Employer branding verhoogt de betrokkenheid, motivatie en loyaliteit van je huidige medewerkers en vermindert het verloop.
  • Employer branding stimuleert de ontwikkeling van skills en talenten van je medewerkers en biedt hen kansen om te groeien.

 

Waarom is een video de beste manier om je employer branding te communiceren naar young potentials?

 

Een video is de ideale manier om employer branding krachtig over te brengen naar young potentials. Het is namelijk visueler, dynamischer en persoonlijker dan tekst of foto’s. Een video heeft de mogelijkheid om op overtuigende wijze de cultuur, waarden en sfeer van je organisatie te tonen, waardoor het perfect aansluit bij de belevingswereld van young potentials. Daarnaast speelt het delen van authentieke verhalen en ervaringen van echte medewerkers in een employer branding video een cruciale rol. Hierdoor kunnen young potentials zich direct en oprecht identificeren met je bedrijf. Dit bevordert niet alleen de transparantie, maar ook het opbouwen van vertrouwen met potentiële kandidaten. Bovendien richt een video zich specifiek op de kandidaten die dezelfde richting als jouw organisatie opkijken.

Kortom, een video vormt een uiterst effectief, aantrekkelijk en essentieel instrument om young potentials op doeltreffende wijze te informeren, inspireren en motiveren om voor jouw organisatie te kiezen.

Ontdek de kracht van een employer branding video

 

We hebben een voorbeeldvideo gemaakt over de stad Valencia, als universeel voorbeeld om de normen, waarden en de stad Valencia te delen. Na het kijken van de video, zouden potentiële studenten beter kunnen beoordelen of deze stad is weggelegd voor hun uitwisselingsprogramma. Deze video biedt een exclusieve blik achter de schermen en levert in slechts twee minuten meer informatie dan tekst of foto’s. Hierdoor kunnen kandidaten zelf bepalen of ze zichzelf in de toekomst zien schitteren in deze stad.

Dat was een voorbeeld voor een stad, om te laten zien dat employer branding voor elke organisatie of overheid geschikt is. Natuurlijk hebben we ook een voorbeeld toegespitst op bedrijven. Onderstaand zie je voorbeelden van employer branding video’s die we voor bedrijven hebben gerealiseerd.

Neem een kijkje bij onze partner voor employer branding video productie, om nog meer voorbeelden en cases te zien.

8500

young potentials

1250

bedrijven

2450

matchen

Je bent in goed gezelschap

Hoe andere bedrijven Squire ervaren

Bij Lemon Companies werken wij op zeer regelmatige basis met stagiair(e)s. Het is voor bedrijven niet altijd gemakkelijk om de juiste stagiair(e)s te vinden. Dankzij Squire hebben we de mogelijkheid om de juiste stagiair(e)s voor de juiste vacature te vinden op basis van een aantal criteria. Het platform is overzichtelijk en heel gebruiksvriendelijk. Een absolute aanrader voor bedrijven die op zoek zijn naar een stagiair(e) die bij hen past.

Sven Van RoyCommercieel Directeur - Lemon companies

Wij hadden bij SOD.DEL enkele vacatures open staan voor stagiaires. Echter vonden wij niet de geschikte profielen waarnaar wij op zoek waren. Dankzij Squire hebben we onze vacatures in een sneltempo kunnen invullen. We konden specifieke studenten targetten en hadden quasi direct verschillende matches. Wij gebruiken Squire nog regelmatig en zijn heel tevreden van de service die ze leveren aan de gebruikers van het platform.

Adriaan Mertens - SoddelCommercial Manager

Squire zorgt ervoor dat onze zoektocht naar stagiaires heel vlot verloopt. Het is een overzichtelijk platform waarmee we op basis van afstudeerrichtingen de juiste stagiaires kunnen vinden. Tevens levert het team van Squire een topservice. Ik raad het platform aan, zowel aan grote bedrijven als aan KMO's. Vaak hebben KMO's moeilijkheden met het vinden van stagiaires, Squire zorgt ervoor dat dit verleden tijd is.

Maïthé Van den Maegdenbergh - Road 21Community Manager

Ik neem op regelmatige basis stagiaires aan die ons team versterken en een onvergetelijke ervaring opdoen. Ik vind de formule "1 credit per vacature" hiervoor enorm praktisch. Ik betaal een vaste prijs, ongeacht het aantal stagiaires dat ik aanneem. Dit is voor mij een voordeel omdat ik vaak meerdere stagiaires zoek voor dezelfde vacature.

Ruben Baestaens - Are AgencyZaakvoerder

Het platform is heel gebruiksvriendelijk. Ik vind het goed dat je niet gebonden bent aan studenten van één school, wat wel vaak het geval is. Op Squire zijn scholen vertegenwoordigd uit alle hoeken van het land. Je hebt bijgevolg een breder aanbod waar je een stagiaire kan vinden die past jouw specifieke wensen en noden.

Stijn Van Daele - StretchFounding Partner

In slechts enkele klikken stelde het platform mij een hele lijst met potentiële stagiaires voor. Dankzij het platform kon ik alle documenten en cv's raadplegen om op deze manier de juiste keuze te maken. Het platform is zeer gebruiksvriendelijk en een echte aanrader voor bedrijven die moeite hebben met het vinden van goede stagiaires.

Gil De Backer - Rond.ioSales and Business Development

Van stagiair tot volwaardig medewerker 

Het merendeel van de stagiairs die een stageplaats vinden via Squire, gaan nadien ook vast in dienst. Dit komt omdat we bij Squire de focus leggen op hoe waardevol stagiairs zijn voor je onderneming. Ze zijn ambitieuze werkkrachten die je team op korte of lange termijn komen versterken. Als je je rol als stagegever goed oppakt, krijg je er een volwaardige medewerker voor terug. Volledig ingewerkt, opgeleid en meteen inzetbaar.

Met de huidige war of talent, worden stages belangrijker. Haal niet “een stagiair” in huis, maar jouw ideale talenten. Click, match & hire!

Hoe vind je nu de stageplaats die bij je past?

Vraag een vrijblijvende demo aan en ontdek zelf hoe je gemakkelijk in contact kunt komen met young potentials!