De geschiedenis van Squire

Het begin

Er waren eens 2 studenten

Squire werd opgericht door Nour-Saïd Sebaoui (26 jaar) en Jari Oorts (24 jaar). Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studies bedrijfsmanagement aan de Karel de Grote-Hogeschool.

Ten tijde van het stagetraject in het laatste jaar, werd het pijnlijk duidelijk dat het vinden van een stage niet zo evident is als het lijkt. Tenminste, dat was toch het geval voor ondernemende studenten die wisten wat ze wilden. Zomaar de eerste de beste stageplaats kiezen was dus niet aan de orde.

Die opzoek waren naar een stageplaats

Na vele mails, telefoontjes en afspraken later bleven beide studenten met een wrang gevoel achter. Het kon toch niet zó moeilijk zijn om een geschikte stageplaats te vinden? De gezamenlijke frustraties leidden op een middag tijdens een lunch tot een interessant sparmoment waar het vrij snel duidelijk werd dat er een win-win was te behalen, zowel voor studenten, bedrijven als scholen. Dat was de moment dat Squire in een zeer ruwe vorm werd geconcipieerd.

En toen kwam Squire

Met dat idee gingen ze verder aan de slag om de markt te verkennen, daar was op dat moment nog weinig tot geen zicht op. Al snel was er bijval merkbaar bij enkele scholen die het concept (door snel te schakelen gingen we al vrij snel van een ruw idee tot een concreet concept) toejuichten.

Idem dito voor studenten en bedrijven, kwam tijdens een bevraging boven dat er wel animo was voor een modaliteit die respectievelijk studenten in staat stelt om eenvoudig en efficiënt op zoek te gaan naar een stageplaats “op maat” en bedrijven om te laten weten dat ze op zoek zijn naar een stagiair(e).

Voor het ene bedrijf was deze “nood” om stagiaires te vinden al latenter dan voor het andere. Sommige bedrijven zijn nu eenmaal beter gekend en hebben minder problemen om stagiair(e)(s) te bereiken dan andere, minder gekende bedrijven. Denk maar aan start-ups.

2 Februari 2020

de dag dat Squire werd geboren

2 Februari 2020

de dag dat Squire werd geboren

Fastforward naar 2020, het concept heeft inmiddels nog legio evoluties ondergaan. Het resultaat daarvan is wat we vandaag de dag met trots ‘Squire’ noemen.

Wist je dat: het woord Squire afkomstig is van het Nederlandse schildknaap? Een schildknaap was ten tijde van de Middeleeuwen in zekere zin een ridder in opleiding, of zoals wij het graag zeggen, een stagiair-ridder.

Ben je op zoek naar de ideale stageplaats?

Op zoek naar de ideale stagiair?

Ben je op zoek naar de ideale stageplaats?

Op zoek naar de ideale stagiair?