Skip to main content

Met de zomervakantie om de hoek, is het de perfecte tijd om als student reisbestemming te te kiezen om een onvergetelijke vakantie te plannen. Europa heeft zoveel mooie reisbestemmingen voor in de zomervakantie, dat het moeilijk soms si om te beslissen waar je naartoe wilt. Wij sommen de beste reisbestemmingen voor studenten op voor in de zomervakantie. Ze zijn allemaal het overwegen waard!

Leuke zomerbestemming 1: Barcelona, Spanje

Barcelona heeft werkelijk alles te bieden: een rijke geschiedenis, adembenemende architectuur, een bruisend nachtleven, verrukkelijk eten en zonovergoten stranden. Deze stad is absoluut de perfecte bestemming voor een onvergetelijke zomervakantie. Barcelona kent talloze bezienswaardigheden, zoals de wereldberoemde Sagrada Familia, het betoverende Park Güell en het prachtige Casa Batlló. Maak een wandeling over de levendige Ramblas, dé iconische boulevard van de stad, of verken de historische gotische wijk. Voor ontspanning en zonnebaden is het strand van Barceloneta de ideale plek. En laten we het bruisende nachtleven niet vergeten! Barcelona staat bekend om zijn vele bars en clubs, waar je kunt genieten van verfrissende drankjes en dansen tot in de vroege uurtjes.

 

Barcelona, what to see and do | spain.info

Leuke zomerbestemming 2: Santorini, Griekenland

Het is lastig om slechts één regio in Griekenland te kiezen, gezien het land zoveel te bieden heeft. Toch is een bezoek aan Santorini absoluut een must. Santorini behoort tot de meest romantische bestemmingen in heel Europa en biedt een adembenemend uitzicht over de betoverende Egeïsche Zee. Dit eiland staat bekend om zijn karakteristieke witte huizen met sierlijke blauwe koepels en smalle straatjes die erg uitnodigend werken om te gaan verkennen. Breng een bezoek aan de schilderachtige stadjes Oia en Fira, waar je kunt genieten van onvergetelijke zonsondergangen. Vergeet ook niet de prachtige stranden van het eiland, waaronder het wereldberoemde Red Beach. Bovendien is Santorini een paradijs voor wijnliefhebbers, met verschillende wijnhuizen waar je kunt genieten van de heerlijke lokale wijnen.

 

21 x bezienswaardigheden Santorini bezoeken? Wat te doen + tips

Leuke zomerbestemming 3: Amalfikust, Italië

De Amalfikust wordt beschouwd als een van de meest adembenemende kustlijnen ter wereld, met een spectaculair uitzicht op de uitgestrekte Middellandse Zee. Langs deze kustlijn vind je charmante stadjes, zoals Positano, Amalfi en Ravello. Verken de kleurrijke huizen en smalle straatjes van Positano, bewonder de indrukwekkende kathedraal van Amalfi en ontdek de prachtige tuinen van Villa Cimbrone in Ravello. Bovendien kun je de kustlijn per boot verkennen en genieten van het schitterende panorama van kliffen en zee. Het is niet al te ver, wat het perfect maakt voor een studentenreis!

 

Tips Amalfikust, Italië | Bekijk de top 10 hier | ANWB

Leuke zomerbestemming 4: Lissabon, Portugal

Lissabon, de geliefde hoofdstad van Portugal, is een fantastische zomerbestemming in Europa. Met zijn vele bezienswaardigheden, heerlijk eten en zonnig weer is het de ideale plek om te genieten. De stad ademt een rijke geschiedenis en betovert met kleurrijke gebouwen en middeleeuwse kastelen. Proef de beroemde Portugese keuken, geniet van heerlijke wijnen en ontspan op de prachtige stranden van Cascais en Estoril. Of je nu kiest voor een culturele reis of een ontspannen vakantie aan zee, Lissabon heeft voor ieder wat wils. Ontdek deze veelzijdige stad en beleef een onvergetelijke ervaring!

 

Lissabon, bezienswaardigheden en tips - Portugal vakantie info

Leuke zomerbestemming 5: Praag, Tsjechië

Praag is dé ideale bestemming voor een boeiende citytrip. Het heeft een rijke geschiedenis, adembenemende architectuur en een bruisende sfeer. De stad barst van de middeleeuwse gebouwen, charmante pleinen en pittoreske straatjes. Tijdens een wandeling door de stad ontdek je al het moois. Praag biedt ook een scala aan culturele activiteiten, zoals opera- en balletvoorstellingen en kunstgalerijen. Bovendien staat de stad bekend om zijn heerlijke bier en lokale gerechten, waardoor je volop kunt ontspannen en genieten van de zomer. Als studenten denken aan Tsjechië, denken ze vaak niet aan Praag, maar het is echt het overwegen waard!

 

De leukste tips voor je stedentrip naar Praag | Holidayguru.nl

Leuke zomerbestemming 6: Valencia, Spanje 

Valencia is dé zomerbestemming in Europa die je niet mag missen. Deze prachtige stad aan de oostkust van Spanje heeft alles wat je zoekt voor een geweldige vakantie. Denk aan heerlijke stranden, historische gebouwen, moderne architectuur en prachtige parken en tuinen. Verken de stad op de fiets of te voet, proef de smaakvolle tapas en wijnen, en relax op het strand. Vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan de iconische Stad van Kunsten en Wetenschappen, een futuristisch complex vol musea en theaters. Valencia is een absolute favoriet waar je simpelweg ooit in je leven moet zijn geweest, en liefst tijdens je studententijd!

 

Alles over Valencia vind je op Valenciaexpert.nl!

Leuke zomerbestemming 7: Fuerteventura, Canarische Eilanden

Fuerteventura, een van de Canarische Eilanden, is er ook eentje om te overwegen als leuke zomerbestemming voor studenten. Met prachtige stranden, kristalhelder water en perfecte condities voor windsurfen en kitesurfen, is dit eiland een waar paradijs voor watersportliefhebbers. Bovendien is het klimaat het hele jaar door mild en zonnig, waardoor het een ideale plek is om te ontspannen en van de zon te genieten. Of je nu wilt genieten van een ontspannen vakantie of juist op zoek bent naar een avontuurlijke trip vol watersporten, Fuerteventura heeft voor iedereen iets te bieden, ook studenten!

 

Wat te doen op Fuerteventura - tips & bezienswaardigheden

Leuke zomerbestemming 8: Amsterdam, Nederland

Wil je deze zomer niet te ver van huis, dan is Amsterdam de perfecte bestemming. In Amsterdam kan je de cultuur en geschiedenis (van Nederland) leren kennen, lekker eten of gewoon uren genieten van een wandeling met je partner in de gezellige straatjes van de Hollandse hoofdstad. Bezoek ook zeker het beroemde Rijksmuseum, ontdek de lokale delicatessen op de Albert Cuypmarkt en geniet van een drankje op een terrasje langs het water.

Hou je niet van ouderwetse musea? Bezoek dan zeker eens het Moco museum, een moderne museum dat zeer hard in de smaak valt bij jongeren. Dit zal je zeker een andere kijk geven op het woord ‘museum’. Bovendien is de stad gemakkelijk te bereiken en heeft het uitstekende openbaar vervoersverbindingen, zodat je gemakkelijk naar andere delen van Nederland kunt reizen. Boek dus snel je ticket naar Amsterdam en ervaar zelf waarom deze stad zo populair is als zomerbestemming.

 

Amsterdam city breaks | trips to Amsterdam | Eurostar

Leuke zomerbestemming 9: Valletta, Malta

Als je op zoek bent naar een unieke zomerbestemming, dan is Valetta, de prachtige hoofdstad van Malta, een geweldige keuze. Deze charmante stad aan de Middellandse Zee heeft een rijke geschiedenis, adembenemende architectuur, en prachtige stranden. Of je nu wilt genieten van de zon op het strand of de stad wilt verkennen, er is genoeg te zien en te doen in Valetta. Verken de historische straatjes, bezoek het imposante St. John’s Co-Cathedral en geniet van de lokale specialiteiten in de gezellige cafés en restaurants. Met een mild klimaat, warme zee en een rijke culturele geschiedenis is Valetta een perfecte bestemming voor een zomerse vakantie.

 

The 15 Top Things to Do in Valletta, Malta

Leuke zomerbestemming 10: Capri, Italië

Ten slotte, lieten we het beste voor het laatst, ‘Capri, Italië’. Capri is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke zomerervaring in Europa. Gelegen in de golf van Napels, biedt deze stad een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee, kristalheldere wateren, kleurrijke huizen en smalle straatjes. Capri is ook de thuisbasis van enkele van de meest exclusieve winkels en restaurants van Europa, waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten en wijnen. Of je nu wilt ontspannen op een van de vele prachtige stranden, de oude Romeinse ruïnes wilt verkennen, of gewoon wilt genieten van het adembenemende uitzicht op de bergen en de zee, Capri zal je zeker niet teleurstellen! Vergeet niet om de beroemde Blue Grotto te bezoeken, een grot die alleen toegankelijk is per boot, en waar het water een mysterieuze blauwe kleur heeft. Kortom, als je op zoek bent naar een luxe en onvergetelijke zomerervaring in Europa, is Capri de beste keuze.

 

Capri | The Blue Grotto - Sorrento Sea Tours

Conclusie

Samengevat bieden deze 10 Europese zomerbestemmingen een scala aan mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie. Barcelona, Santorini, de Amalfikust, Lissabon, Praag, Valencia, Fuerteventura, Amsterdam, Valletta en Capri hebben elk hun eigen unieke charme en attracties die zorgen voor een gevarieerde en boeiende reiservaring. Of je nu wilt genieten van adembenemende architectuur, ontspannen op zonovergoten stranden, de rijke geschiedenis wilt verkennen of wilt genieten van bruisend nachtleven, deze bestemmingen hebben voor elk wat wils. Bereid je voor op een zomer vol ontdekkingen, avonturen en onvergetelijke momenten terwijl je geniet van de pracht en praal van Europa. Het enige wat je hoeft te doen is je koffers pakken en op weg gaan naar een van deze geweldige zomerbestemmingen voor studenten.