309892463905487 Skip to main content

Vraag je jezelf af of het een slim idee is om je stage te vermelden op je cv? Vermeld je stage alleen als je er een waardevolle werkervaring aan hebt overgehouden. Anders loop je de kans om jezelf in de voet te schieten door te doen alsof je een kostbare ervaring hebt opgedaan.

Wanneer vermelden van je stage op je cv?
Ben je net afgestudeerd?

Als je net afgestudeerd bent is het in de meeste gevallen wel goed om je stage te vermelden op je cv. Buiten studentenjobs heb je waarschijnlijk nog niet veel werkervaring opgedaan. In dit geval is het wel een goed idee om je cv aan te vullen met je stage.

Ben je al een tijdje afgestudeerd?

Ben je al een tijdje afgestudeerd en heb je wel al werkervaring opgedaan? Dan moet je dit zelf voor je eigen afwegen of het vermelden van je stage nog steeds de moeite waard is.

In veel gevallen raden we dit af omdat het niet zo professioneel overkomt om je stage nog te vermelden op je cv als je al andere werkervaringen hebt van na je studies. Dit geeft het gevoel dat je na je studies niet veel hebt bijgeleerd.

Het is ook een optie om je stage te vermelden bij je opleidingen. Op deze manier vermijd je het risico om onprofessioneel over te komen, maar toon je toch dat je op jonge leeftijd al een sterke ervaring op zak hebt.

Vermelden van je stage op je cv: waar moet je rekening mee houden?

Sluit je stage aan bij de functie waarvoor je solliciteert?

Als je stage aansluit bij de functie waarvoor je solliciteert is het heel waardevol om je stage te vermelden op je cv. Ook al is je stage al meer dan vijf jaar geleden.

In dit geval toont je stage aan dat je al in aanraking bent gekomen met het reilen en zeilen van deze functie. Dit geeft je een streepje voor op andere mensen die solliciteren voor dezelfde functie en die deze ervaring nog niet hebben gehad.

Hoe vermeld je je stage op je cv?

Het is niet eenvoudig om je cv op te stellen. Iedereen ziet het anders en het is dus ook geen exacte wetenschap. Uit ervaringen weten we dat er een paar mogelijkheden zijn om je stage te vermelden op je cv.

  • Onder het kopje ‘werkervaring’

Zoals we reeds zeiden vermeld je best je stage bij het kopje ‘werkervaring’ als je nog niet veel professionele ervaringen hebt. Op deze manier oogt je cv aantrekkelijker.

  • Onder het kopje ‘Stages’

In bepaalde richtingen volg je meerdere stages. Dan is het aangeraden om een apart kopje te voorzien voor al deze stages. Vermeld best wel alleen de stages die in verband staan met de functie waarvoor je solliciteert.

Heb je een stage gevolgd in het middelbaar? Vermeld dit dan niet op je cv als je verder hebt gestudeerd.

  • Onder de omschrijving van je opleiding

Hiermee vestig je de aandacht op je opleiding en iets minder op je stages. Het is waardevol om hier bij elke stage die je hebt gevolgd de link te leggen met je opleiding.

Ben je op zoek naar een ideale stage om te vermelden op je cv? Schrijf je gratis in op ons platform en vind je ideale match!

Schrijf je nu gratis in